Mitől lesz szennyezett a turbó?

A turbófeltöltőket a motorok hatékonyságának és teljesítményének növelésére használják, legyen akár dízel vagy benzin üzemű. A kipufogógáz segítségével forgatott turbófeltöltő több levegőt présel a belső égésű motorok égéskamrájába és több energiát termel, és ennek megfelelően növekszik az autó dinamikus teljesítménye. Az arányosan több tüzelőanyaggal kevert többlet levegő nagyobb nyomatékot és teljesítményt eredményez.

Azonban az autó kilométer-teljesítménye miatt néhány érzékelő rossz értékeket kezd mérni, a levegő-üzemanyag keverék túl gazdag lesz, a szennyezett vagy az elhasználódott üzemanyag injektorok miatt el nem égetett üzemanyag-keverék marad a hengerekben, és a gyenge minőségű üzemanyag vagy az olajfogyasztás miatt komoly szénlerakódások keletkeznek a turbófeltöltőn és annak részein. Ez negatív nyomást gyakorol a turbófeltöltőre, és ennek oka a gyors kopás. Ez teljesítmény- és erőcsökkenéséhez vezethet, ami miatt szükségessé válhat a turbófeltöltő javítása vagy cseréje.

Hogyan kell megtisztítani a turbót szétszerelés nélkül?

A Carbon Cleaner berendezésünknek köszönhetően megtisztíthatja a turbófeltöltőt anélkül, hogy eltávolítaná a gépkocsiból. A hidrogéntisztítási eljárás kb. 60 percig tart, gyakorlatilag eltávolítja az összes szénlerakódást a turbóból és így meghosszabbítja annak élettartamát és megakadályozza az elhasználódását. Miután nagy mennyiségű oxi-hidrogén gáz halad át a motoron és a turbón keresztül, a hőmérséklet megnő, és ennek következtében az összes vízkő- és szénlerakódás szublimálódik (elpárolog), és a kipufogórendszeren keresztül távozik.

Gyorsan, könnyen és szétszerelés nélkül!

Minden megtett 50.000 km után ajánljuk a hidrogéntisztítási eljárás elvégzését, hogy a motort tiszta maradjon! Ha a gépkocsija turbófeltöltőjének tisztítása szakmai beavatkozást igényel, akkor nincs jobb alternatíva!

Az előnyök:

Szétszerelés nélküli tisztítás! Mobilszolgáltatásunkkal időt és pénzt takarít meg, azzal, hogy házhoz megyünk!! A karbontisztítás csak 45 percet vesz igénybe!