Mi másik alternatívát kínálunk, nevezetesen a Carbon Cleaner tisztítási technológiát, amely lehetővé teszi a fúvókák megtisztítását anélkül, hogy azokat a motorból eltávolítanánk. A Carbon Cleaner berendezésünk által termelt hidrogén segítségével és a hengerekben a hőmérséklet növelésével az összes lerakódás elpárolog és a kipufogórendszeren keresztül távozik. Ezen kívül, ezzel az eljárással a motorszelepeket, a dugattyúgyűrűt, a turbófeltöltőt és annak részeit, az EGR-szelepet, a dízel részecskeszűrőt vagy a katalizátort is tisztítjuk.

És mindezt 45 percen belül.

Fúvókák szennyezettségére utaló első jelek:

  • fordulatszám ingadozik alapjáraton
  • megtorpan az autó gyorsítás közben
  • a motor nehezen indítható
  • nagy károsanyag-kibocsátás és füst
  • kisebb teljesítmény és nyomaték
  • nagy üzemanyag-fogyasztás

A dízel fúvókák eltömődése vagy beszennyeződése a következő problémákhoz vezet:

A motor leáll, kihagy – a levegő/üzemanyag elégtelen elegye miatt nem megfelelő az égés a hengerek belsejében, ami vezetés közben érezhető. A motor hangja is megváltozik.

Teljesítményvesztés – a motornak elegendő üzemanyagra van szüksége a megfelelő égéshez. Ha az égést valami akadályozza, a motor teljesítménye csökken.

Fordulatszám ingadozás – ha üresjáratban rendszertelen az üzemanyagellátás, akkor csökken a fordulatszám és végül leáll a motor. A hidegindítás is nehézkes lehet, de az is előfordulhat, hogy a motor nem fog elindulni.

Emisszió és füst – az üzemanyag-elégés hatékonyságának csökkenése hiányos vagy egyenetlen égést eredményez, és jelentősen megnő a károsanyagkibocsátás.

Nagy üzemanyagfogyasztás – ha az égés hatékonyságát negatív hatások érik, akkor több üzemanyagot kell elégetni a kívánt teljesítmény eléréséhez.

Miért tömődnek el a dízel fúvókák?

Ez nem fordul elő amennyiben az autó városban közlekedik – a hengerekben több levegő keveredik kevesebb üzemanyaggal, és a hőmérséklet sem elég magas. A szűrő hatékony működéséhez 60-80 km (és magasabb) állandó sebességet kellene tartani. Ez a városi közlekedésben nem érhető el a sebességkorlátozás miatt, így az öntisztító szűrés nem működik és a szűrő fokozatosan eltömődik az el nem égett korom miatt.

Hogy hogyan és mikor következik ez be, erről a motor vezérlőegysége dönt a DPF szűrő előtt és után elhelyezett nyomásérzékelők adatai, az üzemanyagkeverék hőmérsékleti összetételét figyelemmel kísérő, és egyéb állandó helyen elhelyezett, valamint a motor kipufogórendszerének ellenőrzését szolgáló érzékelők adatai alapján.

Így tehát elmondhatjuk, hogy az érzékelők minden rendszerrel kapcsolatban pontos adatokat juttatnak a motor vezérlőegységébe.

A részecskeszűrővel kapcsolatos gondokat általában jelzik a járművek műszerfalán a „Check Engine” vagy a PDF lámpa jelzőfényének felgyulladása.  Ilyen esetben az első dolog, amit meg lehet tenni, hogy az autót legalább 15 – 20 percig a városon kívüli autópályán, 70-80 km/h sebességgel hajtjuk az öntisztító üzemmód aktiválásához.  Ha ez eredménytelen, diagnosztika és a hibaelhárítása érdekében hivatalos szervizközpontot kell felkeresni. Van egy másik módja annak, hogy megszüntesse ezt a problémát – el kell távolítani a dízel részecskeszűrőt.

A szűrő fizikai eltávolítása azonban a jármű szoftverének újraprogramozásához kapcsolódik, ami további problémákhoz vezethet.