A hidrogénnel megtisztíthatók az injektorok?

Az üzemanyag injektorok tisztítására és cseréjére különböző lehetőségek állnak rendelkezésre, különböző árakon. A legdrágább lehetőség, hogy újakra cseréljük. Az injektorok cseréjének költsége jelentős eltérést mutat, és nyilvánvalóan attól függ, hogy hány injektor van a motorban.

Mérsékelten drága alternatíva az injektorok eltávolítása és kézzel történő tisztítása, ami készség- és időigényes folyamat. Az összes injektor kiszerelése sem egyszerű, ráadásul kényes és sérülékeny alkatrészek.

Hogyan lehet megakadályozni az injektorok eltömődését? Hatékony megoldás: Carbon Cleaning

A benzin injektor a motor része és a henger bejáratánál helyezkedik el, az üzemanyagot fecskendezi be a hengerbe.  Az injektor egy drága eszköz, amely ritkán törik el. Azonban előfordul, hogy eltömődik. Amikor az injektor eltömődik, olyan szénlerakódások alakulnak ki, amelyek csökkentik az üzemanyag áramlását és megakadályozzák a megfelelő porlasztást.

A befecskendezés formája és sűrűsége befolyásolja a motor teljesítményét. Hibás befecskendezés a sugárbefecskendezés, ami alapjáraton idéz elő problémákat, gyorsítás közben megtorpan az autó és teljesítményvesztéssel is jár. Az injektorok elzáródásának leggyakoribb okai a szénlerakódás és a gyanta. Magas hőmérséklettel társulva még teljesebb a lerakódás és az eldugulás.

Az eltömődés tovább romlik, ha rossz minőségű üzemanyagot használnak. A fő megoldás a jó minőségű üzemanyag használata, amely jobb és tisztább adalékokat tartalmaz a motoralkatrészek, köztük a benzinszivattyú állagának megóvása érdekében.